Er du også buzzi?

Jeg leste et sted at det å ta det med ro, leve langsomt blir ofte sett på med like øyne som å være sykemeldt, arbeidsledig, NAVe eller at man rett og slett ikke er så ettertraktet,- og jeg kjenner det koker i meg.

Hva er det som er så ettertraktet med å jobbe seg syk, å være så buzzi at skilsmissen hamrer på døra for det aldri er tid til å gjøre noe sammen. At vi jobber oss så slitne at en middagsinvitasjon føles som et ork? Hvorfor skal vi måtte stå skolerett ovenfor hverandre med alt vi gjør for å virke fremgangsrike og suksessfulle? Hvorfor handler mye av samtalene om hva vi har og ikke om hvem vi er.

Grunnen til at det koker er for jeg har selv vært der. Som freelancer slengte jeg rundt fraser i stille perioder om " nei, jeg har forskjellige baller i lufta, vi får se hva som lander" -isteden for å være ærlig med at nå er det litt stille og håper det tar seg opp. 
Hva var jeg så redd for at de skulle tenke? At jeg var ferdig!Som et eksperiment en gang på en premiere, hvor man i hvert fall skal skryte sa jeg at " nei nå er det stille, nå gjør jeg ingenting". Det tok noen sekunder hvor de tok inn over seg hva jeg faktisk hadde sagt, men uten unntak var reaksjonen " Åh, det hørtes deilig ut"Og ja! Det er deilig å ikke gjøre noen ting, Å ikke være stresset i stille øyeblikk,- for stillheten er nesten en egen sans, en venninne, en ærlig stemme, en egen verden. 


Det er deilig å ta det rolig, da blir det rom for det som er rundt. Det vi som regel er for hektiske til å ta inn over oss.Jeg har det siste året reist mye i land som verdsetter ro, det å være sammen, lage mat sammen, sitte og se på havet sammen. Det trenger ikke være de store samtalene. Det minner meg om ungdomstiden ,- før voksen ansvaret og presset for å lykkes tok overhånd, hvor vi bare var sammen. Og jeg kjenner mer og mer at det er det som er livet. Være i øyeblikket, men de man er glad i, eller tilfeldige samtaler på trikken fordi man tok øynene opp fra tlf eller smilte til en fremmed.Vi har så masse å lære av andre kulturer, de vi kanskje ser på som primitive fordi de har mindre ting enn oss. Men de er så heldige for de er rike på alt det andre vi ikke lenger ser viktigheten av. 

Det er opp til deg hvordan liv du velger.

 🤛 Bare å «spread the Word»https://henriettelien.mykajabi.com/p/riktigevalg

 

PS - Jeg vil gjerne høre fra deg.

Kommenter under og del gjerne siden om du liker denne.

 
 
 

TA RIKTIGE VALG - FOR DEG!

Ja send meg tipsene dine!
Close

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Henriette ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.